ثبت شرکت در کشور عمان دارای مزایای بسیار زیادی می باشد که از مهمترین آن ها می توان به مزیت های زیر اشاره نمود:
1- امکان صادرات و واردات کالا به تمامی نقاط جهان بدون محدودیت های بین المللی ایراندرجه اول محلی - درجه دوم محلی - درجه سوم محلی - درجه چهارم محلی - درجه پنجم محلی
درجه بندی این شرکت ها بر اساس سرمایه اولیه شرکت می باشد که در بالاترین درجه، درجه اول و در پایین ترین درجه، درجه پنجم محلی ثبت می گردد.
شرکت محلی به معنای شرکت هایی است که قدر السهم شریک عمانی بیشتر از 50 درصد باشد که طبق قانون کشور عمان، مالک (OWNER) اصلی شرکت، شریک عمانی می باشد و شریک عمانی حق دسترسی و کنترل اموال وحساب های بانکی تمامی شرکاء را دارد.
به همین دلیل این نوع ثبت شرکت برای ایرانیان توصیه نمی شود.
بالاترین نوع اقامت برای شریک ایرانی با حداکثر سهام 49 درصد، عنوان اقامت مدیر عام (GENERAL DIRECTOR) می باشد.
در قالب شرکت محلی، کارت اقامت 2 ساله برای شریک ایرانی صادر می گردد.
شرکت درجه اول (First grade) شرکت با سرمایه ثبتی 150.000 ریال عمانی
حداکثر سهام شرکای ایرانی 70% معادل 105.000 ریال عمانی
30% سهام شریک عمانی (کفیل)
حداقل سهام شرکای ایرانی 10% معادل 15.000 ریال عمانی
تعداد شرکای ایرانی حداکثر 3 نفر
دریافت کارت بازرگانی درجه اول
شرکت درجه ممتاز (Excellent grade) شرکت با سرمایه ثبتی 250.000 ریال عمانی
حداکثر سهام شرکای ایرانی 70% معادل 175.000 ریال عمانی
30% سهام شریک عمانی (کفیل)
حداقل سهام شرکای ایرانی 10% معادل 25.000 ریال عمانی
تعداد شرکای ایرانی حداکثر 7 نفر
به ازای اضافه شدن هر شریک ایرانی به شرکت، افزایش سرمایه ثبتی 50.000 ریال عمانی و تغییر سرمایه ثبتی شرکت به 300.000 ریال تا 450.000 ریال عمانی
دریافت کارت بازرگانی درجه ممتاز
امکان اخذ تسهیلات بانکی بالاتر
امکان عضویت در لیست شرکت های مجلس مناقصات (Tender List)
مناطق آزاد صنعتی (INDUSTRIAL FREEZONE) در کشور عمان
کشور عمان دارای 4 منطقه آزاد صنعتی می باشد:
منطقه آزاد صنعتی صحار
منطقه آزاد صنعتی دقم
منطقه آزاد صنعتی صلاله
منطقه آزاد صنعتی المزیونه
جهت ثبت شرکت در هر یک از مناطق آزاد صنعتی کشور عمان، متقاضی باید بیزینس پلن
(BUSINESS PLAN) و پروپزال صنعتی و تجاری خود را جهت تایید طرح، به مدیریت منطقه آزاد صنعتی ارائه نماید که بررسی آن با توجه به نوع فعالیت کارخانه و یا کارگاه مورد نظر ذکر شده در طرح پیشنهادی، 30 تا 90 روز کاری زمان می برد.
متقاضی باید قبل از تایید طرح، ثبت شرکت با سرمایه ثبتی حداقل 150.000 ریال عمانی را انجام دهد.
متقاضی باید قبل از تایید طرح، افتتاح حساب بانکی شرکتی خود را در یکی از بانک های کشور عمان انجام دهد.
(حداقل سهام شرکای ایرانی 10 % معادل 15.000 ریال عمانی)
در صورت موافقت طرح توجیهی توسط منطقه آزاد، مجوز احداث کارخانه یا کارگاه تولیدی صادر می شود و محل آن طبق نیازهای فنی طرح تعیین می گردد.
با توجه به طرح تایید شده در منطقه آزاد، زمین به متراژ مورد نیاز به متقاضی به مدت 25 سال (قابل تمدید) اجاره داده می شود.
متقاضی موظف است در زمین اختصاص داده شده، اقدام به ساخت سوله و اجرای طرح صنعتی خود نماید.
هزینه هر متر مربع اجاره زمین در سال، در منطقه آزاد صنعتی 1/5 تا 5 دلار می باشد.
این نکته حائز اهمیت است که با توجه به تحریم های جهانی ، در صورت نبودن شریک عرب در لیست سهام داران شرکت، امکان عدم افتتاح حساب بانکی برای ایرانیان وجود دارد.
یکی از مسائل مهم حقوقی برای ثبت شرکت با شریک عمانی، تعیین و مشخص نمودن حدود اختیارات و تعیین تکلیف سهام شریک عمانی می باشد.
به همین منظور، این شرکت تفاهم نامه حقوقی را تنظیم می کند که در آن شریک عمانی (کفیل) اعلام می نماید که هیچگونه حقی نسبت به سهم الشراکه خود ندارد و مسئولیت کل شرکت به عهده شریک ایرانی خود می باشد و هیچ سهمی در سود و ضرر شرکت ندارد و در مقابل این تعهدات، به صورت سالیانه از طرف شریک ایرانی حقوق (SALARY) دریافت مینماید.
پرینت حساب بانکی 6 ماهه
(جهت ارائه پرینت حساب بانکی، تبدیل مقدار سهام شرکت از ریال عمانی به پول ایران با نرخ بانک مرکزی ایران محاسبه می گردد)
گواهی عدم سوء پیشینه
اسکن پاسپورت با حداقل یکسال اعتبار
یک قطعه عکس رنگی 4*3
انجام تمامی مراحل ثبت شرکت، اخذ اقامت، کارت بازرگانی، افتتاح حساب بانکی، تعیین کفیل دارای صلاحیت از نظر وزارت صنعت و تجارت عمان، تنظیم تفاهم نامه فیمابین شریک عمانی و شرکای ایرانی جهت انتقال سهم و انجام آزمایشات پزشکی متقاضی و اخذ تاییدیه وزارت بهداشت عمان جهت صدور کارت شهروندی (ID CARD) سی (30) روز کاری میباشد.
در تمامی مراحل ثبت شرکت، اخذ ویزای اقامت و اخذ کارت بازرگانی نیاز به حضور شریک ایرانی در کشور عمان نمی باشد و فقط برای دریافت کارت اقامت شهروندی و تست پزشکی، در پایان کار نیاز به حضور حداکثر 4 روزه شریک ایرانی در کشور عمان میباشد.
ثبت شرکت محلی (LOCAL) در کشور های حوزه خلیج فارس به صورت 51 درصد شریک عربی، 49 درصد شریک ایرانی می باشد. اما بر اساس قانون جدید کشور عمان، امکان ثبت شرکت در کشور عمان به صورت سرمایه گذاری خارجی (FOREIGN INVESTMENT) فراهم شده است و در قالب 70 درصد شریک ایرانی، 30 درصد شریک عمانی ثبت می گردد.
همچنین امکان ثبت شرکت 100 درصد ایرانی با سرمایه اولیه ثبتی یک میلیون ریال عمانی و یا ثبت شرکت در منطقه آزاد صنعتی (INDUSTRIAL FREE ZONE) نیز وجود دارد، اما با توجه به نبودن شریک عمانی در شرکت، امکان ایجاد مشکل در افتتاح حساب بانکی شرکتی وجود دارد، لذا پیشنهاد می گردد شرکت در قالب 70 درصد ایرانی و 30 درصد عمانی ثبت گردد.
هر شرکت با موضوع صادرات و واردات در سلطنت عمان جهت انجام امور صادرات و واردات، نیاز به اخذ کارت بازرگانی از اتاق بازرگانی عمان دارد که با توجه به درجه شرکت با اعتبار 1 تا 3 ساله توسط اتاق بازرگانی به نام شرکت صادر می گردد و قابل تمدید سالیانه می باشد.
صادرات و واردات و امکان صدور مجدد (RE EXPORT) کالا و خدمات، بعد از ثبت شرکت و اخذ کارت بازرگانی امکان پذیر می باشد.
لازم به ذکر است که هر شریک ایرانی می تواند با توجه به موضوع شرکت ثبت شده خود، اقدام به صادرات و واردات کالا انجام دهد.
ورود هرگونه کالا به خاک کشور عمان از مرزهای مجاز، باید از مبادی قانونی گمرک وارد شود که تعرفه گمرکی هر کالا طبق استاندارد سالیانه سازمان گمرک عمان تعیین می شود.
میانگین حق گمرکی ورود کالا به کشور عمان 5 درصد از ارزش آن می باشد. لازم به ذکر است صادرات مجدد کالا (RE EXPORT) شامل هزینه مجدد گمرکی نمیباشد.
طبق قانون شهرداری های کشور عمان و وزارت صنعت و تجارت، هر شرکت جهت هرگونه فعالیت اقتصادی در هر مکان از کشور نیاز به اخذ جواز شهرداری دارد. لذا با ارائه اجاره نامه معتبر و مدارک شرکت، جواز شهرداری صادر می گردد.
طبق قوانین وزارت مالی کشور عمان، پس از ارائه دفاتر مالی شرکت و اعلام سود خالص شرکت توسط صاحبان شرکت، 15 درصد از سود خالص سالیانه به عنوان مالیات از مودی اخذ میگردد.
لازم به ذکر است تا سقف 20.000 ریال عمانی سود خالص سالیانه، مالیات بر در آمد اخذ نمیگردد و مودی معاف از مالیات میباشد.
طبق قوانین وزارت کار در کشور عمان کارفرما موظف است کارمند عمانی خود را بیمه کند، اما بیمه کردن کارمند خارجی الزامی نمی باشد.
هزینه بیمه هر کارمند عمانی (با توجه به مشاغل و دستمزد متفاوت می باشد) حداقل 60 ریال عمانی می باشد.
طبق قانون وزارت کار کشور عمان، حداقل حقوق کارمند عمانی 325 ریال عمانی میباشد.
با توجه به این که حقوق به کارمند خارجی، کف و سقف قانونی مشخصی ندارد و توافقی میباشد، حقوق کارمند بر اساس تحقیقات میدانی برای کارگر خارجی در کشور عمان 70 ریال (کارگر بنگلادشی)، 150 ریال (کارمند هندی و پاکستانی) و 200 ریال (کارمند فیلیپینی) میباشد.
برای هرگونه فعالیت اقتصادی با برند تجاری نیاز به ثبت آن در وزارت صنعت و تجارت کشور عمان می باشد.
به همین دلیل استفاده از هرگونه لوگو و برند نیاز به کسب مجوز و تاییدیه های لازم را دارد.
بعد از افتتاح حساب بانکی شخصی (PERSONAL ACCOUNT) و افتتاح حساب شرکتی (CORPORATE ACCOUNT)، امکان هرگونه مبادلات بانکی، بین بانک های داخلی و هر یک از بانک های بین المللی و همچنین گشایش اعتبار اسنادی (LC) و (SWIFT) امکان پذیر می باشد.
صاحبان حساب بانکی می توانند با دردست داشتن توکن بانکی (TOKEN) از هر نقطه از جهان و بدون محدودیت تحریم آی پی های ایران، (حتی از داخل ایران) اقدام به جابجایی، دریافت و پرداخت پول، به تمامی بانک های بین المللی کنند.
بانک های کشور عمان
تمامی خدمات پولی کشور عمان تحت نظر بانک مرکزی عمان می باشد.
فهرست بانکهای دارای مجوز بانک مرکزی کشور عمان به شرح زیر می باشد: